14 юни 2010

Ужас на ужасите

Дете с 2,8 промила алкохол в кръвта беше прието в „Пирогов”. 8-годишното момиче от село Врачеш е пило ракия, която само взело от хладилника вкъщи. Детето е било в безсъзнание, но вече е добре и няма увреждания.

Наш екип посети къщата в селото, където 8-годишната Мариана живее заедно с майка си, по-малката си сестричка и нейния баща. Около 20:30 ч. снощи майката намира момичето припаднало на леглото.

„Бащата, с когото тя живее на съпружески начала, многократно е посягал върху Мариана Григорова, тъй като тя не е негово дете. В обясненията си момичето е обяснило, че е посегнало към шишето с ракия, което е взело само от хладилника от любопитство, като не може да уточни колко точно алкохол е изпило”, коментира инсп. Елена Тонева, "Борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни", ОДМВР - София.

Според жителите на селото Петко Дашковски - мъжът, с който живее майката на Мариана, рядко е трезвен. Леля му обаче разказва друго:

„Ама ракия не е влизала тука в тоя дом.Сигур е имало нещо малкичко и то е останало откак са се събирале и то е останало. И майката е била тука, ама не можем да кажем как е пила и какво. И майката - тя си е се гледа вътре, тя го гледала и си мислила, че си играе и то е повръщало, а тя вика - „Бабо, я давах на Марианка млеко да пие”. Децата са добре, треперем над тях, ама деца са си”.

По случая ще работи екип от различните институции, отговорни за закрилата на децата. Петко ще получи от полицията протокол за предупреждение, а от агенцията за социално подпомагане ще проверят дали средата, в която живее 8-годишното момиче е подходяща за него, ако не е то ще бъде настанено в институция.
Източник:Btv

Няма коментари: